CELLOWEEKEND 2019 op 17 en 18 augustus!

 

Beste cellisten! Omdat vorig jaar meerdere cellisten hun vakantie al gepland hadden voordat de data van het Celloweekend bekend waren; bij deze lekker vroeg de data voor het Celloweekend volgend jaar! Nu zijn we toch zeker echt op tijd?

Zaterdag en zondag 17 en 18 augustus 2019 is het volgende Celloweekend te Havelte, Drenthe. Ik kijk er nu al naar uit en snuffel al naar stukken. 

Op zaterdag 17 augustus is vanaf 10.00 de deur open en om 10.30 starten we met samenspel. We lunchen samen en om 18.00 gaan we eten, al dan niet schuiven je gasten mee aan. Op zondag is de koffie bruin vanaf 9.30 en starten we om 10.00. Omstreeks 16.30 sluiten we af met een borrel en kletsen we gezellig na.

Na antwoord op onze mini-enquete aan de deelnemers van 2018 hebben we ook meteen enkele dingen aangepast. Zoals nog meer muziek om te behandelen, langere sessies tenzij er sprake is van een Tropenrooster. Last but not least: wederom maximaal 24 cursisten, maar nu verdeeld over 3 groepen en ruimtes opdat cellisten zichzelf nog beter kunnen horen. En wij jullie ook! Wij, dat zijn Ellis Moorman en ik, want dit was zo leuk; we gaan dit nog een keer samen doen! Je kunt je al op opgeven door een email te sturen.

De muziekstukken welke we behandelen gaan we ongeveer 2 a 3 maanden van te voren naar de deelnemers toesturen, voorzien van alle aantekeningen die tot dat moment bekend zijn.

Er wordt gewerkt in drie ruimtes. De hal bij de entree, de grote kamer en de kleinere kamer, waar ook voor een tweede raam een hor wordt geplaatst voor doorwaaien (we hebben echt naar al jullie wensen geluisterd). Er is dus steeds gedurende een aantal uren een groep zelfstandig aan het werk terwijl Ellis en ik een andere groep op weg helpen.

Bij zonnig weer blijft ook de koeienstal die vanaf april leeg is een goede optie om koel en ruim te zitten. De groepen rouleren en komen een keer in alle ruimtes waar gewerkt wordt.

Alle groepen werken met zowel Ellis en Scarlett.

Er is behalve samenspel ook tijd voor trouble-shooting; een vraag die je hebt over cellospelen, technisch of muzikaal; Ellis en ik helpen je waar we kunnen.

Een detail; onze lieve oude verdraagzame hond Teun loopt rond. Natuurlijk staat jullie comfort voorop maar we kunnen Teun niet opsluiten. Teun wordt wel in de ruimtes waar de cello’s liggen geweerd, hoe jammer hij dat ook vindt want hij ligt altijd bij de cellolessen die ik in Havelte geef. Hij kreunt dan van ontspanning. Top!

Ook loopt er in 2019 pluimvee op het erf rond; zijdehoenders, Brahma’s en kalkoenen. Ik vertel dit vanwege mogelijke allergieën of angsten.

Iedereen was lovend over de verzorging door Janny en mama. Zij zijn dan ook al geboekt voor volgend jaar! Apollonia heeft al toegezegd rond te gaan met de bel waar nodig.

De kosten voor het celloweekend zullen € 180,00 per persoon bedragen voor degenen die deze Celloblog post in de mailbox ontvangen. Cellisten die (nog) niet ingeschreven staan op de Blogpost betalen een bijdrage van € 199,00. Dit is inclusief twee lunches en op zaterdag avondeten.

Net als afgelopen jaar is het mogelijk op zaterdag avond gasten aan te laten schuiven voor € 10,00. Dit kun je opgeven tot drie dagen voor aanvang cursus.

Welke muziek Ellis en ik kiezen weten we waarschijnlijk pas zeker in de vroege lente van 2019. Want we kunnen nu wel denken dat we de juiste stukken hebben maar ik zie iedere maand nieuwe werken!

Doe jij mee? Indien je je al opgeeft ben je nog verzekerd van een plekje.

Hartelijke groet en tot ziens!

Ellis Moorman & Scarlett Arts!

Share This