Wat heb ik genoten van de workshops dit jaar; samen met jullie werken van toonladders tot Tchaikovsky; ik heb het mooiste vak dat er is. De laatste workshop van het jaar mag je niet missen. Deze cello workshop welke ik voor de allereerste organiseer is de Cello Christmas Extreme op zaterdag 14 december. Een hele dag kerstmuziek: heerlijk samenspelen bij ons thuis te Havelte, Drenthe met lunch en avondeten.

Cello Christmas Extreme

Wil jij samenspelen met andere cellisten? En jezelf onderdompelen in kerstsfeer voor kerst weer voorbij is? Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar. Ik start iedere dag met een mok warme chocolademelk, maar wanneer de kerst nadert wordt hij extra lekker. De dagen zijn kort, thuis branden de nieuwe zuinige sfeervolle lampen, hars geur vult het huis en stoofpotjes staan op de sudder pit. Denk aan de tijdloze kerst CD ‘Christmas with Julie Andrews’, kruidnagel, kaneel, Glühwein en flammkuchen; hmmmm!!!

Kom op 14 december naar Havelte en vier met mij de aanloop naar kerst. Ik versier met onze dochter Apollonia ons huis. Na de laatste lesdag in Amsterdam is dit de afsluiting van het jaar. Het inmiddels traditionele cadeautje voor al onze leerlingen verplaatst zich vanaf dit jaar naar Havelte.

We spelen van 11.00 tot 17.30 kerstmuziek. Daarna gaan we aan tafel. Toegespitst op jullie niveau kom ik met het juiste repertoire. Van Engelse Christmas Carols naar Europese kerst, Amerikaanse kerst (I’m dreaming of a white Christmas voor vier celli) tot voor gevorderde spelers moeilijke werken als Le Cantique de Jean Racine van Fauré. Van Quod Cello tot Wij komen tezamen. Zijn er veel inschrijvers dan splitsen we op in meerdere ensembles.

Langzaam maar zeker eindigen we in de grote kamer waar we een tutti (allen) stuk spelen, en het ensemble steeds kleiner maken en er steeds meer lampen en kaarsjes uit gaan. We eindigen met één cello in totale duisternis. En toch hoef je niets uit je hoofd te spelen. Wil je weten hoe ik dat ga doen? Schrijf je in en kom het zien.  Neem een cello maatje mee.

‘Wat zijn de kleding voorschriften?’ vroeg deelnemer Eli. Come as you are, maar voel je vrij om je ‘kerstig’ te kleden, of om een kerstbal aan je cellokrul te hangen. Er is een prijsje voor de meest kerstig cellist die dag.
Deze dag lunchen we samen en om 17.30 sluiten we af met een maaltijdsoep, omdat kerst ook staat voor gezellig samen tafelen. Om uiterlijk 18.30 ronden we af en gaan jullie hopelijk kerstliederen zingend naar de auto. Na je inschrijving ontvang je de cello kerstmuziek ter waarde van ruim €100,-. Op de groei wellicht want het is niet allemaal even makkelijk.

Meedoen aan deze dag kost € 65,00 inclusief koffie, thee en sapjes, lunch (klaargemaakt door mijn moeder en Janny, bekend van het celloweekend), en maaltijdsoep voor je vertrekt. Wil je een gast meenemen? Die kan zelf bepalen wat hij/zij wil doen. Wandelen, een boek lezen, naar onze muziek luisteren. Hij of zij is van harte welkom en schuift bij alles aan. De bijdrage bedraagt € 15,00.

Er is al gevraagd door mensen uit en om Amsterdam of zij met iemand mee kunnen rijden. Misschien is het mogelijk om zo niet alleen reiskosten te minderen, maar ook om gezellig na te kletsen. Kom je met de auto en wil je wel een andere cellist mee nemen? Laat het me dan weten. Kom je met het O.V. zonder cello, dan staat er bij mij eentje voor je klaar om te lenen.

Hier een clipje van een van mijn mooiste strijktrio boekingen ever met kerst. Dit was in de IJ-hallen in Amsterdam Noord. Het vroor buiten en er was geen interieur en ook geen verwarming. Wij zaten met drie stoelen en veel Zweedse fakkels, vinger loze handschoenen en thermisch ondergoed te wachten op de gasten die waarschijnlijk niet naar de koude hallen toe wilden komen. In die stilte en kou speelden wij Stille Nacht. Mijn partij is geïmproviseerd: mijn lampjes stond ik af aan de violist. Improviseren mag 14 december ook…

Wij stoken de haard en kachels die dag! Doe mee! Schrijf je in via info@celloverkoop.nl  of via de site; www.celloverkoop.nl/agenda/workshops

Ik hoop jullie daar allemaal te zien!

 
Share This