VIP Celloweekend

voor 8 gevorderde cellisten

3 & 4 juli 2021

Havelte, Drenthe

Datum: 3 en 4 juli 2021

Een cello weekend lang samen spelen en genieten; ben jij erbij?

Vanwege corona heb ik ervoor gekozen om in het weekend van 3 en 4 juli te werken met een kleine selecte groep gevorderde cellisten. Speel jij al lekker in de eerste vijf posities? Al in de duimpositie of wil je dat groepsgewijs leren en verfijnen? Lees snel verder!

Er is dit weekend heel veel samenspel, van Bach tot Arvo Pärt.  Pianist Tjako van Schie komt ons enkele uren begeleiden aan de piano: werk met deze co-repetitor van het Conservatorium van Amsterdam aan een door jou zelfgekozen werk. Leer van alles wat hij weet: grijp je kans!
Er zijn technische blokken waar we cello techniek onder de loep nemen waaronder duimpositie spel. Er is een barok basis techniek blok en we spelen Bach suite delen waarbij we naar elkaar luisteren en brainstormen omtrent uitvoering. Solisten zijn degenen die er zelf voor kiezen voor te spelen. We delen het ensemble bij acht deelnemers ook op in twee kleinere ensembles om elkander extra goed te kunnen horen, zo ook jezelf. Wat doen beide ensembles met hetzelfde werk? Interessant… 

 

celloweekend-2020-2

Hoe gaat dit Celloweekend eruit zien?

Het weekend start op zaterdag om 11.00 uur, wij voorzien je van koffie thee en sapjes en een lunch buiten de deur bij Ludiek. Omstreeks 17.30 uur is er avond eten. Rond 19.00 uur eindigt deze cello dag.

Op zondag starten we om 10.00 uur en is er wederom een lunch, en ronden we af met een borrel om 16.00 uur.

VIP

Dit weekend is voor slechts acht cellisten. Jij bent mijn V.I.P. gast  🙂

Vanwege die kleine groep is het belangrijk dat we spelers hebben van ongeveer hetzelfde niveau. Voor dit weekend dien je met gemak in de eerste 5 posities te spelen, vlot en met vrij zuiver spel.

Je hebt al gemak omtrent het aanpassen van streken, niet alleen strijkrichting maar ook omtrent stokindeling. Je bent flexibel en leest makkelijk van blad opdat je ook inzetbaar bent op een andere stem.

Neem je cellomaatje mee; maak er een prachtige cello herinnering van!

Twijfel je of dit weekend iets voor jou is? Vertel me iets over je niveau en ik denk met je mee. Mijn emailadres is: info@celloverkoop.nl

Ben je begonnen met positiespel maar doe je dit pas een jaar of korter?

Kijk dan naar het andere V.I.P.-celloweekend voor beginnende cellisten op 24 en 25 juli.

Tjako van Schie-celloweekend Scarlett Arts

Over Tjako van Schie

Pianist Tjako van Schie is een veelgeprezen allround muzikant. Na het afronden van zijn pianostudie heeft hij voortdurend nieuwe vaardigheden ontwikkeld op vele pianistische gebieden. Naast het spelen van vele solorecitals, het doen van concerttournees, optreden met orkesten, het opnemen van cd’s en lesgeven, staat hij bekend als begeleider van solisten en als coach op het gebied van kamermuziek. Zijn repertoire is enorm en reikt van Sweelinck, Bach tot moderne en hedendaagse muziek. Naast piano spelen is Tjako ook werkzaam als componist en arrangeur. Tjako is senior docent en repetitor aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is ook gastdocent in Porto.

Kosten

Deelname aan dit celloweekend kost € 399,00. Daarvoor krijg je twee dagen cellolessen, samenspeel plezier, tweemaal een smakelijke lunch waarvan eenmaal bij restaurant Ludiek en avondeten op zaterdag inclusief consumpties.

Gedurende deze twee dagen is er voortdurend koffie en thee en zijn er sapjes en tussendoortjes. Indien corona het toestaat kun je je partner meenemen naar het avondeten op zaterdagavond.

Je zorgt zelf voor een plaats om te overnachten. Het is overal goed vertoeven in Drenthe. Op 200 meter van ons huis vind je het zeer aangename hotel-restaurant Ludiek.

Het is mogelijk om deze workshop in meerdere termijnen te voldoen.

Let op: voor deelname is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid vanwege corona ons samenzijn verbiedt. Je mag wel zelfstandig je plek overdragen aan een andere cellist die aan de gestelde criteria voldoet.

Na opgave krijg je de voor te bereiden bladmuziek thuis gestuurd.

Verder neem je mee je cello, je lessenaar en lessenaar lampje, celloplankje potlood en gum. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Waar is dit Celloweekend met corepetitor?

Op Rijksweg Noordzijde 7, 7971CX te Havelte. Je bereikt onze parkeerplaats door de onverharde Boerderijweg op te rijden.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je, indien je dat fijn vindt, jezelf kunt voorbereiden.

VIP Celloweekend Havelte 2021 [gevorderden]

  • Price:
    Je ontvangt van Scarlett een Tikkie voor de 1e betaling zodra de coronamaatregelen in stap 3 van het openingsplan gezet worden (begin juni). De 2e Tikkie voor het restantbedrag ontvang je 3 weken voor datum aanvang van het Celloweekend.
  • 0,00 €

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?
Je neemt mee: je cello, alle bladmuziek die ik je toestuurde en de voorbereide originele muziek voor jezelf en de pianist, je lessenaar, lampje, cello plankje, een potlood, gum en papier. En… batterijen vol energie!
Wanneer ben je een gevorderde speler?

Ik noem je een gevorderde speler wanneer je met gemak en vrij zuiver vijf posities kunt spelen. Natuurlijk; iedereen mist wel eens een nootje, maar je hebt al veel ervaring met de eerste vijf posities of hoger. Je bent flexibel met strijkrichtingen en stokindeling en flexibel van geest :-). 

Waar wordt dit Celloweekend gegeven?
In Havelte, Rijksweg Noordzijde 7.
Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Drenthe nemen. Is dat een probleem?
Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.
Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor 8 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen.

Ik kan niet het hele weekend vrijmaken; kan ik ook één dag meedoen?

Indien er vier weken voor datum nog plaats is voor dit weekend is het mogelijk om alleen de zaterdag of de zondag te boeken. 

Wat voor stuk kies ik als eigen stuk?
Kies een stuk dat je echt kunt spelen. Liefst iets dat je een jaar geleden al grondig in hebt gestudeerd. Je wilt boven de materie staan.
Are you in? We maken er een fantastisch Celloweekend van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This