Samenspeeldag:
ook voor beginnende cellisten
op 17 juni 2023 te Velp.

Datum: zaterdag 17 juni 2023

 

Dit is een samenspeeldag met zeer gevarieerd niveau van inschrijvingen. Er zijn namelijk reeds ver gevorderde inschrijvers maar ook beginnende en gemiddeld niveau cellisten. Beginnende cellist; dit is echt ook een dag voor jou! Grijp je kans en schuif aan bij dit gemêleerde ensemble; door de kanjers van cellisten hebben we een veel aantrekkelijker repertoire en lift je mee op hun goede geluid; lekker toch? NICE!

Met samenspel kun je niet vroeg genoeg beginnen… Dit leer je door veel te doen.  Je hebt als beginnende deelnemer minimaal een half jaar celloles gehad, thuis goed geoefend en je weet waar je vier vingers ongeveer moeten staan. Maar ook indien je twee of twintig jaar speelt; als je je aangesproken voelt ben je hier 17 juni welkom! In de eerste week van april hoop zicht te hebben op het niveau van de inschrijvers en wil ik je de voor te bereiden stukken toe mailen. Jouw voorbereiding is mede bepalend voor het groeps resultaat die dag: wanneer je je inschrijft bekijk je je partijen thuis goed.

Deze dag oefenen we hoe je samen speelt; luisteren naar jezelf en naar andere cellisten tegelijk. De gevorderde spelers trekken jou mee. We oefenen alle stemmen tegelijk maar gaan natuurlijk ook per stem onze partijen oefenen. Zo zie je hoe je een stuk ‘onder elkaar’ krijgt. We stemmen akkoorden af voor zuiverheid en leren dat je ook na een fout ‘gewoon’ door mag spelen :-). Natuurlijk is het juiste karakter van het stuk treffen onze ‘kers op de taart’! Ook is er tijd voor jouw muzikale, technische en cello gerelateerde vragen.

Samenspel romantisch repertoire-cello workshop

Hoe ziet deze dag eruit?

De koffie staat klaar vanaf 10.30 uur op de Zutphensestraatweg 44
6881 WS te Velp. Om 11.00 uur beginnen we met stemmen en inspelen, en starten wij met het werken aan 4 stukken. Ik heb de titels nu gekozen.

We gaan werken aan het Largo uit de Winter van A. Vivaldi’s Vier Jaargetijden,

Chanson triste van  P. I. Tchaikovsky,

Hymnus van A. Bruckner,

en He’s a pirate uit Pirates of the Caribbean van H. Zimmer!

 

Barok muziek, hoog-romantiek en hedendaagse muziek: are you in?  De bladmuziek krijg je van tevoren toegestuurd per email en jij gaat ermee akkoord je partijen goed voor te bereiden. Om 12.30 uur is er een lekkere lunch waarna we weer lekker verder werken tot 16.00 uur. Daarna is er tijd om gezellig na te praten met een hapje en drankje.
Omstreeks  17.00 uur is de dag ten einde.

Kosten

Deze workshop kost € 169,00, via iDeal te voldoen via het formulier op deze pagina. Dit is de vergoeding voor spelen van 11.00 tot 16.00, een smakelijke verzorgde lunch, koffie thee en sapjes en lekkere plus gezonde tussendoortjes. Je hebt ook voor altijd de bladmuziek van de vier te spelen stukken in je bezit. Om 16.00 sluiten we af met een knabbeltje en blazen we stoom af.

Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt. Let op; indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Tot 6 weken voor datum is er € 110,00 restitutie mogelijk na afmelding. Indien je je korter vantevoren afmeldt is er geen restitutie.  Je mag ook geheel zelfstandig je plaats overdragen aan een andere cellist. De te voorbereiden stukken worden je ruim vantevoren toegemaild.

Neem je cello maatje mee!

Waar vindt deze samenspeeldag plaats?

In ons huis op de Zutphensestraatweg 44 6881 WS Velp. Op straat is het gratis parkeren. Dit adres is ook heel goed te bereiken met het OV. De trolley stopt voor de deur en de trein stopt op Velp CS op 190 meter afstand.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je jezelf kunt voorbereiden.

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… de cello batterij vol energie!

Ik speel nu een half jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Ja hoor; schuif maar aan; indien je een half jaar les hebt gehad en thuis hebt geoefend ben je van harte wlekom! Dit is een dag voor beginners en dat ben je, toch? Je bent van harte welkom! Ieder niveau krijgt van mij aanwijzingen om verder te komen.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Zutphensestraatweg 44, 6881 WS te Velp. Parkeren doe je op onze parkeerplaats of gratis op straat. De trolley stopt voor de voordeur en de trein op 190 meter afstand.

Ik wil graag meedoen maar kan hem niet mee nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Informeer gerust of er nog plek is.
Are you in? We maken er een mooie muzikale cellodag van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This