Samenspeeldag voor gevorderde cellisten

op 11 november te Velp.

Koen Schouten schuift aan!

Datum: 11 november 2023

Dit is DE dag voor de gevorderde cellist. 11 November is Koen Schouten mijn gastdocent en gaan wij samen aan de strijk met jullie. Koen leerde ik lang geleden kennen bij het Malando Tango orkest, en samen hebben we enkele jaren getourd, van Finland tot Japan. Daar heb ik van hem veel geleerd en aan de samenwerking heb ik fijne herinneringen. Koen is niet ‘zo maar’ een cellist. Hij heeft menig proefspel voor een aanvoerders plaats celli gewonnen en werd o.a. aanvoerder van (toen nog) Amsterdam Sinfonietta. Daar bleef hij tien jaar spelen. Koen heeft door zijn solisten niveau van spel en veel beroepsorkest diensten veel ervaring met het afwerken van muziek, het randje opzoeken van wat haalbaar is, en schuwt ‘nog een keer proberen’ niet. En zo hoort het natuurlijk ook!  Koen staat natuurlijk ook open voor jouw technische en muzikale vragen.

 

In  de ochtend zal ik alles ‘inzepen’, na de lunch neemt Koen de leiding over, en de laatste fase werken we samen met jullie om naar het mooiste eindresultaat te komen.

Ja, nu de hamvraag. Wanneer ben je een gevorderde cellist? Je wisselt moeiteloos tussen 6 posities, misschien is zelfs de duim positie geen probleem voor je? Je hebt veel samenspeelervaring, je speelt zuiver, bent absoluut de baas over op- en afstreekrichting, hebt oor voor de cellisten om je heen.

Om in celloboek termen te praten; je hebt óf alle Piatti of Dotzauer delen doorlopen, of Sakom 3 uit, Mooney’s Position pieces 1 en misschien ook 2 doorlopen. Je speelt soepel en in tempo een Vivaldi sonate, je speelde de Brahms e klein sonate, zou die F wel willen proberen. Je zou de eerste drie Bach suites ‘kunnen spelen’ en kunt tijd maken om je partij goed voor te bereiden.

Er is een minimum van 5 en maximum van 8 deelnemers.

Koen kiest de te spelen stukken en bewerkt de werken ook zelf voor deze dag.

 

Samenspel romantisch repertoire-cello workshop

Hoe ziet deze dag eruit?

Om 10.30 staat de koffie en thee klaar. Om 10.50 uur gaan we stemmen en om 11.00 starten we en neem ik, Scarlett, met jullie de te spelen stukken door. We kijken of we alles onder elkaar kunnen krijgen en nemen de knelpunten onder de loep.

Om 12.30 uur lunchen we en schuift Koen aan om kennis te maken. Daarna neemt hij om 13.30 uur het stokje over en werkt hij met jullie tot 15.30 uur.

Vanaf 15.45 uur sluit ik, Scarlett, ook weer actief aan en gaan we samen als groep verder tot 17.30 uur.

Na afloop praten we na met een hapje en een drankje.

Wat wordt er op 11 november gespeeld?

Koen werkt die dag aan het eerste deel van het derde Brandenburgse concert in G van J.S. Bach. Hij zoekt met ons de hoogte op in de Overture van Wagners Parsifal. Zelf heeft hij een bewerking gemaakt van The Salley Gardens; zeer speelbaar waardoor er goed op strijken, samenspel en intonatie kan worden gelet. We denken dat er zo een veelzijdig programma gekozen is.

Kosten

De kosten welke aan deze samenspeel dag verbonden zijn bedragen € 189,00 per persoon inclusief koffie, thee, lunch en snacks.

Tot en met 12 augustus € 15 korting!

Gevorderde speler; geef jij je deze week, voor 12 augustus 2023 op, dan krijg je € 15,00 korting!  via iDeal te voldoen via het formulier op deze pagina.

Gebruik hiervoor kortingscode:

MIN15

Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt. Let op; indien je je opgeeft rekenen Koen en ik op je komst. Er is geen recht op restitutie. Je mag wel zelf je plaats overdragen aan een gevorderde cellist.  

 Het te voorbereiden samenspel en inlees materiaal wordt je na aanmelding toegemaild.

Het maximum aantal deelnemers is 8: een ware VIP groep!  Deze workshop gaat door bij een minimale deelname van 5 gevorderde cellisten. Wil je graag meedoen maar twijfel je of dit iets voor jou is? Stuur mij een email en we overleggen. Je kunt me bereiken op  info@celloverkoop.nl

Waar vindt deze samenspeelavond plaats?

In ons huis op de Zutphensestraatweg 44 6881 WS Velp. Dit adres is heel goed te bereiken met het OV. De trolley stopt voor de deur en de trein stopt op Velp CS op 190 meter afstand.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je jezelf kunt voorbereiden.

Workshop Samenspeeldag voor gevorderden 11 november 2023 met Koen

  • 0,00 €
  • MM slash DD slash JJJJ

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… de cello batterij vol energie!

Ben ik een gevorderde speler?

Ik help je hierop het antwoord vinden. Misschien ken ik je al? Stuur me een email via info@celloverkoop.nl dat je interesse hebt om mee te doen en we overleggen.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Zutphensestraatweg 44 6881 WS te Velp. Parkeren doe je op onze parkeerplaats of gratis op straat. De trolley stopt voor de voordeur en de trein op 190 meter afstand.

Ik wil graag meedoen maar kan hem niet mee nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er zijn maximaal 8 plaatsen. Informeer gerust of er nog plek is. 

Are you in? We maken er samen met Koen een hele mooie muzikale cellodag van!

Hartelijke groet,

Scarlett en Koen

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This