Cello Christmas Extreme

Zaterdag 10 óf 17 december ’22

in Velp (Gelderland)

 10 December als reserve, 17 december nog plaats. 

Hoera; precies wat ik had gehoopt! Nadat vorige week zaterdag de inschrijving voor de workshop van 10 december start ging was deze op zondagochtend vol! Te gek! Op 10 december is er nu enkel nog een reserve plekje vrij, maar op 17 december is e rnog plaats voor cellisten van alle niveau’s. Met dienverstande dat je als beginner de grote greep moet kunnen spelen. Doe je mee?

We gaan weer kerstmuziek spelen nadat we twee jaar niet samen mochten komen met kerst; hoera! Laat ik niet te vroeg juichen maar wooooooh; wat heb ik er een zin in! We gaan kerst vieren in ons huis in Velp op de Zutphensestraatweg 44 met kerstrepertoire op de lessenaar.

Kerst is voorbij voordat je het weet, herken je dat? Terwijl ik er eigenlijk al vanaf de lente op wacht neem ik me steeds voor om een tandje lager te gaan na Sinterklaas en rust te nemen, te genieten van muziek, op de bank zitten kijkend naar kerst films als The Sound of music, en tijd doorbrengen met familie. Door de Christmas extreme was ik in 2019 wel druk maar zo bezig met kerst en versieren (nooit eerder zo intensief gedaan, stom), dat die dag een soort van eerste kerstdag werd voor mij :-).  Hopelijk heeft de dag hetzelfde effect op jullie?

“Wat een drempel moest ik over! Maar toen ik op de parkeerplaats uitstapte en de kerstmuziek hoorde was ik zo onder de indruk dat ik de zenuwen vergat. En op weg naar binnen had ik meteen aanspraak. Binnen was het zo gezellig, ik voelde mij zo welkom. Het was een beetje alsof ik bij familie kwam… Warme chocolademelk en kerstboord; kerstliedjes, je moeder die zo goed voor ons zorgde; echt waanzinnig. Ik heb er uren voor in de auto gezeten en het was het zo waard. Dankjewel.”

Joke

Wat een supermooie “Christmas experience” afgelopen zaterdag, ik geniet nog volop na van muzikale🎻 herinneringen, de goede verzorging en de inspirerende sprankelende sfeer. In alle opzichten een fantastische dag.

Coby

Nanja-bakker-harpist_cello christmas extreme workshop

Door enkele weken voor kerst samen te zijn, samen muziek te maken en samen heerlijk te eten weet ik zeker dat ik kerst nog beter beleef en dat ik op tijd ben om door de liederen en stukken “kerstig te worden”.

Was jij erbij in 2019? Wat was dat te gek! Toen waren we met 34 mensen samen in Havelte en zag ik mensen zelfs een traantje wegpinken, zo sfeervol was het en zo raakte de muziek ons. Net als toen zorgen mama, Henk, Apollonia en ik dat het een prachtige dag wordt, dat het huis versierd is: we verzorgen een lange dag van gezellig samenzijn in kerstsfeer en goede innerlijke verzorging.

Maar corona is er geweest en nu gaan we op herhaling met een beperkt aantal inschrijvers.

Ik heb een super kerstdag gehad; sfeervol, heel leerzaam en veel opgestoken.

Heidi

Top-top-top wat een dag; in één woord fantastisch. Dankjewel.

Petra

Mijn dank aan de tientallen cellisten die het enquete formulier in vulden dat ik enkele weken geleden in de blogpost plaatste; wat heb ik daar veel aan gehad!

Deze samenspeel dag wordt een dag waarop het niet gaat om perfectie maar om muzikaal en persoonlijk samen zijn en genieten van de naderende kerstdagen.

Ik realiseer me ook dat ik niet iedereen blij kan maken maar ik heb jullie antwoorden tot mij genomen en kon nu makkelijker keuzes maken. Dankjewel voor de leuke fijne input!

Zo is het grootste verschil met 2019 dat er op jullie verzoek een verrassende solist die géén cello speelt waar wij stukken mee samen gaan spelen. Zij is ook de spil in een prachtig groots werk dat vaak tijdens kerst te horen is. Geen kerst zonder dit stuk! Lees verder om te lezen wie en welk stuk het is…

Wat kun je die dag verwachten?

We verwachten je op 10 of 17 december om 10.15 op de Zutphensetraatweg 44 in Velp en we ontvangen je in kerstsfeer; wordt het koffie of warme chocolademelk? Een worstenbroodje (we blijven natuurlijk Brabanders) of kerststol? Om 11.00 uur is iedereen op zijn gemak en zijn we gestemd en op temperatuur gekomen. We werken aan (zo lijkt het nu) 9 ensemble stukken tot ongeveer 16.30. Om streeks 16.30 hebben we een doorloop van alles waar we aan gewerkt hebben.

Natuurlijk lunchen we tussendoor; we hebben allemaal lekkere dingen op tafel staan. Mama en ik maken onder andere weer een pasteitje met ragout voor de liefhebbers: uiteraard ook vegetarisch. Ook lettend op allergiën!
Om 17.30 uur ronden we af en is er maaltijdsoep met brood. Vind je het leuk om ad hoc (bij gelegenheid samengesteld) samen te spelen op de achtergrond? Top! Je krijgt behalve de stukken die we gespeeld hebben ook flink wat extra PDF materiaal met kerst repertoire, maar je mag ook zelf wat meenemen. OM uiterlijk 19.00 is de dag ten einde en kan iedereen voldaan naar huis terug keren.

En tussendoor? Veel lekkere tussendoortjes als kerstbrood, musketkoekjes en kerstkransjes uit de heerlijke speciaalzaken die Velp rijk is, en…. glühwein! Velp CS is op 190 meter afstand, de trolley stopt voor de deur! 😉

Nanja-bakker-harpist_cello christmas extreme workshop

Je ontvangt na je opgave binnen 48 uur bladmuziek van de 9 kerstliederen en stukken in PDF. Negen titels welke speelbaar zijn en welke ik gekozen heb met behulp van het enquête formulier, plus 3 flinke dikke PDF’s met kerstmuziek er gratis bij, vol kerstwerken, populaire titels, minder bekende titels maar ook een uniek Christmas Quod Libet! Heeft niemand! Jij krijgt het erbij. Deze kun je natuurlijk proberen tijdens de lunch en het avondeten? 

Welke negen titels zijn dat?

We gaan werken aan en genieten van Wij komen tesamen, Deck the halls, In excelsis Deo, Es ist ein Ros entsprungen, In de stad van Koning David, Hark the Herald angels, Midden in de winternacht, Stille nacht, en….

Le Cantique de Jean Racine met harpiste Nanja Bakker!

In Havelte kwamen we tot de conclusie dat dit waanzinnig sfeervolle stuk dat je tijdens kerst vaak hoort door cello ensemble totaal onspeelbaar was vanwege de triolen begeleiding. Toen al wist ik dat dit een volgende stap zou zijn; een solist van buiten. Een harpist. En jullie instemming in de enquete was duidelijk; ook jullie vinden het mooi om een nieuw geluid te horen: de verwondering van een andere klank te ervaren. Ik ben heel blij dat Nanja haar medewerking verleend! Het was flink zoeken want iedere harpist is druk met kerst; de harp hoor je in december overal terug…

 

Hier zie je een mooie clip van dit prachtige werk!

Veel bladmuziek welke je van mij ontvangt stukken zijn in die vorm en versie niet te koop omdat ik ze heb laten arrangeren en/of aanpassen voor cello ensemble door Natalie, mijn gouden bladmuziek-hulp. Jij hebt dit voor eens en altijd in jouw computergeheugen staan wanneer je je opgeeft.

Vooraf ontvang je een aantal clips welke ik ga maken met de Acapella app waarin je meerdere partijen van de geprogrammeerde stukken tegelijk kunt zien en horen zodat je je eigen partij goed in kunt studeren. Ik ben hier vele uren mee bezig maar wat is het leuk om te hebben!  Jij hebt het voor altijd in je computer zitten indien je deelneemt! Ook voor volgend jaar en daarna en daarna… Ook Nanja zal haar harp partij van de Cantique de Jean Racine op de Acapella clip inspelen omdat de voorpret en het later nog herhalen van ons samenspel altijd genoegdoening geeft….

In de namiddag komt Nanja met haar grote pedaalharp om de Cantique en een aantal andere liederen die zij meespeelt in te studeren: wat kijk ik hiernaar uit!

Speel jij ook een ander instrument? Trompet? Viool?
Voel je vrij om je instrument mee te nemen en ook je eigen instrument te gebruiken.

Wil je tijdens de lunch of het avond eten graag zelf wat liedjes spelen en of zingen? Go!
Vorige keer ontroerde Eli menig cellist…

Voor wie is deze workshop?

Deze dag in toegankelijk voor alle niveaus met dien verstande dat beginnende cellisten de eerste positie inclusief grote greep en verlaagde vinger soepel en redelijk zuiver kunnen spelen om enigszins speelplezier te beleven aan de partijen. De hogere en hoogste partijen worden gespeeld door cellisten die makkelijk positie wisselen de sommigen die de duim positie beheersen oftewel deze veelvoudig op celloles met hun docent hebben behandeld. Omdat we niet weten wat corona gaat doen en we op slechts één etage werken is het niet mogelijk om dit jaar een gast mee te nemen.

Wat kost deze optimaal verzorgde cello dag?

Doe jij mee? Super! Wees er snel bij; 10 december zat binnen 24 uur vol. Niet twijfelen; nu even het formulier invullen, anders is het een jaar wachten…

Geef je je uiterlijk 6 november op dan heb je een tarief à € 159,00. Indien je je opgeeft ná 6 november bedragen de kosten € 169,00.

Je opgave is definitief nadat je het opgaveformulier hebt ingevuld; daar hangt een betaalprogramma aan.

Let op: Indien je je opgeeft reken ik op je komst. Echter indien je vanwege ziekte/corona niet naar de workshopdag kunt komen is er restitutie mogelijk van je inschrijfgeld minus € 60,00. Dit bedrag is voor de gemaakte kosten. Alleen indien de regering ons samenzijn verbiedt is er sprake van volledige restitutie voor iedereen.

Indien je onverhoopt niet kunt mag je zelfstandig je dag overdragen aan een andere cellist, die voldoende goed speelt om mee te kunnen, namelijk die de grote greep en verlaagde eerste vinger makkelijk speelt.

Verder neem je mee je bladmuziek, cello, lessenaar, lessenaar lampje opdat we de lampen kunnen dimmen 🙂 , celloplankje potlood en gum. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Bladmuziek tip; print niet de gehele PDF uit maar de pagina’s die je gaat gebruiken. De PDF is groot; hij kost veel inkt en papier anders.

Op 10 december kan er nog een reserve cellist op het lijstje,  17 december zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Grijp niet mis; het gaat heel hard en vol is vol…

velp-sneeuw

Waar vindt deze Christmas Extreme plaats?

In ons mooie groene huis!

Adres: Zutphensestraatweg 44, 6881 WS te Velp.

Velp CS is op 190 meter afstand,

trolley 1 stopt op 100 meter afstand.

Doe je mee?

Dat hoop ik. Ik maak hier echt veel werk van: ik investeer met veel plezier veel tijd in deze prachtige dag. Kosten en moeiten bespaar ik me in de hoop dat jij het ook een speciale dag zal vinden. Weken geleden ben ik al begonnen met het aankopen van passende bladmuziek en de voorbereidingen door arrangementen om te laten schrijven of aan te laten passen voor cello ensemble door Natalie, een vakvrouw die Sibelius en arrangeren tot in de puntjes beheerst. Daarnaast huur ik Nanja en filmer Dan in die ook mijn twee van mijn online Sakom bundels filmde om goede documentatie te krijgen van deze happening.

Mijn moeite en die van keukencrew bestaande uit mama en Henk houdt pas op nadat de laatste gast ons huis in Velp die dag heeft verlaten.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je jezelf muzikaal goed kunt voorbereiden.

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je bladmuziek, cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu een jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Indien je de grote greep en verlaagde eerste vinger al soepel speelt wel. Zo niet, wacht nog liever een jaar.

Waar wordt deze workshop gegeven?

In ons groene huis in Velp: Zutphensestraatweg 44, 6881 WS te Velp

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Velp nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor maximaal 26 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen.

Doe je mee? We maken er een fantastische dag van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This