Celloweekend

met Alexander techniek

Docent Mirjam Dirks

Datum: 11 & 12 september 2021

 

Heeft Alexander techniek nog toelichting nodig bij musici? Het is een bewegingsleer gericht op het (her)vinden van je natuurlijke balans en coördinatie. Kun je je voorstellen wat dit voor jou als cellist betekent? Fysiek ongemak kun je er mee oplossen, maar ook je klank kun je er mee verbeteren. Luister naar mijn podcast gesprek met Doris Hochscheid om er meer over te horen.

Alexander techniek docent Mirjam Dirks gaat ons dit weekend helpen bewuster met ons lichaam om te gaan. Zij helpt veel musici hier mee. Tevens is zij docent drama en is zij ook erg gericht op lichaamstaal. Wat kun je hier mee doen om samenspel te helpen?

Scott Cao Davidov cello

Hoe ziet dit weekend eruit?

Op zaterdag 11 september om 11.00 uur is er een groepsintroductie door Mirjam waarin zij over Alexander techniek vertelt. Daarna splitsen wij in twee groepen op en gaat zij in groepen en duo’s oefeningen doen waar de cello soms wel soms niet bij hoort. Zij slaat ons ook spelend gade en komt met tips oefeningen en aanwijzingen. De groep die niet met haar werkt, werkt met mij aan cello studie en samenspel.

Rond 17.00 uur ronden wij de dag af. Rond 17.15 uur gaan we aan tafel. Om 19.00 uur gaat iedereen weer zijn eigen gang en weg. Je regelt voor dit weekend een eigen overnachting, bijvoorbeeld bij hotel Ludiek op 200 meter afstand. Op zondag starten we om 10.00 uur en ronden we af om 16.00 uur met een borrel.

Voor welk niveau is dit weekend?

Dit weekend is geschikt voor cellisten van alle niveaus. Het weekend gaat door bij minimaal 12 cellisten en er is een maximum aantal van 16 deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen € 265,00 voor het hele weekend inclusief twee lunches en avondeten op zaterdag en koffie, thee en tussendoortjes. De lunch op zaterdag is buiten de deur bij Ludiek.

Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt. Let op; indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Er is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt. Het te voorbereiden samenspel en inlees materiaal wordt je na aanmelding toegemaild.

Waar vindt het Celloweekend plaats?

Op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX te Havelte. Je bereikt onze parkeerplaats door de onverharde Boerderijweg op te rijden.

Over Mirjam

Opgeleid in Ulm werkt zij sinds 1995 als docent drama en acteur en sinds 2007 als Alexandertrainster (na een opleiding aan de School voor Alexandertechniek Berlijn). Haar beroep als docente drama en mijn passie voor zang brachten haar bij de Alexandertechniek. Daarin vond zij iets wat zij in haar beroep en ook privé kon ondersteunen. Tegenwoordig werkt zij als zelfstandig trainster in Turkije, Duitsland en Groningen met drama en Alexandertechniek en combineert die twee vaak in een zelfontwikkelde training.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je, indien je dat fijn vindt, jezelf kunt voorbereiden.

  • Price:
  • 0,00 €

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu een jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Jazeker; deze workshop is ook voor beginnende cellisten. Dit weekend gaat vooral over het correct gebruiken van je lichaam om cello te spelen, of je dat nu drie maanden doet of 30 jaar maakt niet uit. 

Waar wordt deze workshop gegeven?

In Drenthe, op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX in Havelte.

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Drenthe nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor 16 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen.

Ik kan me niet het hele weekend vrij maken, kan ik ook één dag meedoen?

Ik realiseer me dat iedereen druk is, toch raadt Mirjam Dirks je ten sterkste aan om het hele weekend mee te maken.

Dien ik al ooit iets te hebben gedaan met Alexander techniek?

Nee dat hoeft niet. Dit weekend laat je er kennis mee maken.

Doe mee! We maken er een fantastisch weekend van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

* Bij veel interesse in fysieke deelname komt er een tweede weekend bij in overleg.

** Voor deelname is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons fysieke samenzijn vanwege het Corona virus verbiedt.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This