Back to Basics workshop

door Charlotte op 30 juni ’23

GEANNULEERD

Datum: vrijdagavond 30 juni 2023

= GEANNULEERD

 

Basis techniek voor cellisten van alle (jawel, echt alle) niveau’s.

Hallo cellisten! Wat mij iedere lesweek weer opvalt is dat de basis om cello te leren spelen verdraaid lastig is. We willen allemaal goed klinken en dat begint bij de juiste uitvoering van basis principes. Er is te weinig tijd op les om alleen op je techniek te letten want je wilt ook genieten en mooie stukken spelen! Grijp nu je kans en besteed een avond aan de basis van je cello techniek; je docent is Charlotte Brussee!

Over Charlotte

Ken jij Charlotte al die op woensdagochtend lesgeeft in de studio op de Haparandaweg?

Charlotte is een toegankelijke energieke cellist; ze gaat volgend jaar haar master doen aan het Conservatorium van Amsterdam. En ze geeft al jaren les!

Ze heeft tijdens haar jarenlange voor- en hoofdvak opleiding veel first class uitleg gekregen van haar docenten, dat zelf toegepast en verfijnd en ze zit vol informatie. Dat wat zij toepast wil ze delen. Schuif je aan? Ik wel ;-).

Omdat de basis zo belangrijk is, niet alleen voor in het eerste jaar van je cello studie, maar ook in de jaren die volgen, is er ooit de workshop Back to basics gekomen. Omdat er niet genoeg aandacht aan gegeven kan worden.

Een workshop waarin de basis wordt doorgenomen voor beginnende, gemiddelde én gevorderde cellisten. Weer even terug naar de basis; hoe zit het met ontspannen, ademen wanneer je speelt, streeksoorten, stokhouding, strijkrichting, streekwissels, dubbelgrepen, souplesse, snelheid maken, staccato, detaché, positie wisselingen; aaaaahhhhh!

Heb je nog nooit positie gewisseld?

Gaan we doen. Vibrato te vroeg voor jou? Oefen toch mee en zie hoe Charlotte de gevorderde cellisten helpt. Wist jij dat Rick Mooney met kinderen na de basispositie gerust de flageoletten in de vijfde positie verkend met… de duim? Om ze bekend te maken met bewegingsvrijheid? Kunnen wij dus ook!;-)

Welke vragen heb je over de basis techniek? Charlotte geeft antwoord en zorgt dat alle niveaus hiervan leren. Er zijn cellisten die al drie edities met deze workshop mee hebben gedaan. Wil je in volgelvlucht kennis maken met alles wat doorgaans te moeilijk is? Positie wisselen, grote greep, vibrato…

Be a DAREDEVIL! No CHICKEN!

Geef je op. Dus niet alleen voor mijn leerlingen; voor iedereen die dit blog leest en denkt; “OKE! Doen!” En nogmaals; je mag een beginner zijn. En je kunt actief deelnemen, met de cello, of passief; enkel luisteren en tot je nemen zonder cello.

Schrijf je in! Leer en geniet.

Je hoeft niets voor te bereiden voor deze workshop; je komt met je cello, celloplankje en potlood en papier naar de studio en gaat met een vol hoofd naar huis terug.

Doe je mee?

Wil je wel maar vind je het te spannend met je cello? Je mag ook passief deelnemen, zonder je cello. Je leert enorm veel van hoe anderen met de gedeelde informatie omgaan.

Is Amsterdam te ver weg en heb jij interesse in een Back to basics in Velp? Geef dat hier vrijblijvend aan. Bij veel animo pols ik of Charlotte naar Velp wil komen. Let op dit formuliertje is alleen bedoeld voor de interesse in Velp, wil je aanmelden voor de workshop scroll dan nog even verder;)

Ja ik heb interesse in een Back to Basic workshop van Charlotte in Velp

3 + 2 =

Cello-Bach-workshop

Hoe ziet de cello Back to basics workshop eruit?

De deur opent 30 juni a.s. vanaf 18.35 uur. Om 18.50 uur gaan de actieve deelnemers stemmen en de workshop begint om 19.00 uur. Hij duurt tot 21.30 uur. Na afloop staan er sapjes en knabbeltjes en zo voor je klaar om nog na te praten met de andere deelnemers!

Voor wie is deze dag?

Deze workshop is voor zowel beginners als voor gevorderden. Jawel, dit is ook voor jou; een cellist die bijvoorbeeld nauwelijks een half jaar les heeft. Laat alles over je heen komen.

Kosten

Deelname aan deze dag kost € 79,00. Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt.

Betaald parkeren: dit doe je het makkelijkst via een parkeer app. Je parkeert op basis van je kentekennummer. Zet hem op de foto voordat je de zuil zoekt ;-).

Let op: indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Er is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt.

Neem je cello en celloplankje mee, eventueel potlood en gum voor aantekeningen. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Waar vindt deze Back to Basic workshop plaats?

Bij mij in de studio in Amsterdam:

Haparandaweg 788A

1013BD Amsterdam.

Scarlett Arts cello-Amsterdam-studio

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, cello plankje, potlood en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu een jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Ja dit is voor cello-dummies en cello kanjers.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Haparandaweg in Amsterdam Houthavens

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Amsterdam nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is plaats voor maximaal 10 fysieke deelnemers. Wanneer het vol zit, is het aanmeldformulier weg.

Doe mee! We maken er een fantastische Back to basics van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This